PK 6e bij Team Battle zondag 17 mei (met naspeelpartijen)

PK is afgelopen zondag als 6e geeindigd in de online eredivisie. Klik hier voor de volledige stand en uitslagen. Hieronder enkele leuke fragmenten.

Kopman John zette in een mooie strategische partij IM Quinten Ducarmon opzij!

In tijdnood vlecht John een mooi matnet in de stelling, de opponent heeft het pas iets te laat door.

Dirk slaat hier tactisch toe, zie jij de beste zet?

Hugo won in ronde 1 meteen een vrolijke pot tegen GM Aleksandr Fier! Zie het resultaat hieronder (de redactie vindt 21…fxg6 wel een leuke zet!)

Bart Karstens die won een mooie aanvalspartij van Arthur Pijpers.

In deze ogenschijnlijk kansloze stelling, weet Wesley de juiste zetten te vinden en voor complexe dynamiek te zorgen. De computerzet is ook …b5! en zwart staat gek genoeg helemaal niet zo slecht.

Evert had een goede avond en had 3/3 tegen de GM’s. De 1e was tegen Aleksandr Fier. Na 17. e4! komt er veel tactiek in de stelling. Zwart kan het evenwicht bewaren met 17…Pd4! Na het gespeelde Lxb2 is exd5 sterk en moet zwart berusten in een kleine kwaliteit minder tegen een pion. De ‘tegentruuk’ 18…exd5 werkt niet zo goed.

Een wild potje van GM Roeland Pruijssers tegen Evert. Het gespeelde offer is niet zo goed. Er zat echter een ander kansrijk stukoffer in de stelling en dan zou het bijvoorbeeld als volgt verder kunnen gaan: Lxg5 hxg5 Dh5! f4 (Lf6? Pg4!) e5 Lf5 e6

Een grappig eindspel bij Andries Mellena:

Tot slot nog een knappe remise van Harry tegen IM Eelke Wiersma!

Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.