Video: Masterclass toreneindspelen door John

Op 30 april gaf John een online masterclass over het toreneindspel. John ging in het begin even kort in op de basis eindspelen Lucena en Philidor. Daarna kwam John met een aantal interessante fragmenten waar het publiek kon kiezen uit een aantal opties. Weer een geslaagde masterclass door onze PK Academy trainer! De masterclass zie je hieronder terug.

Tip: pauzeer de video en probeer zelf het juiste antwoord te vinden!

Alle masterclasses van Paul Keres kijk je terug op deze pagina.

John Cornelisse – Toreneindspelen (30 april)

Door tijdgebrek – er moest tenslotte gevluggerd worden – is het antwoord op de laatste opgave niet helemaal volledig. Deze kan je alsnog naspelen op http://view.chessbase.com/cbreader/2020/5/5/Game1279552156.html. Maar beter is het om eerst zelf het juiste antwoord te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.