Het had zo’n prachtige remise kunnen zijn!

Het voelt inmiddels al weer een eeuwigheid geleden, deze partij van februari. Een uitwedstrijd in de Belgische competitie, ergens dichtbij de Franse grens. Na slecht te hebben gestaan tot en met de 40e zet, kwam er door een onnauwkeurigheidje aan de witte kant een remise stelling op het bord (wat met de extra tijd van de 40e zet, enigszins te berekenen viel, daarvoor in gierende tijdnood was dit niet het geval). In de onderstaande stelling oogt het alsof Le6!? eenvoudig moet winnen, echter zit er nog een dun pad naar remise in de stelling! Met de beschikbare extra tijd, begon het wit te dagen dat zwart nog remise kan maken bij de geplande winst-zet. Wit koos daarom voor een andere poging, en kon uiteindelijk moeilijk berusten in de gelijke stelling maakte toen zelfs nog een blunder. Bekijk het moment hieronder in de viewer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.