Schaakfilm(pje): de keuze van Victor

Op Youtube staan tienduizenden schaakgerelateerde schaakfilmpjes of -fragmenten. Teveel om allemaal zelf uit te zoeken. In deze rubriek lichten leden bij een filmpje dat zij interessant vinden toe wat er voor hen grappig, leerzaam, bijzonder, etc. aan is. Zoals een explicateur bij een bioscoopfilm. Het mag van alles zijn, geen restricties behalve dat het met schaken te doen heeft. Zolang de voorraad strekt zetten we ze elke woensdag en zondag op de site. Een rubriek voor en door de leden! Als je iets weet, mail naar redactie@paulkeres.nl. Alle schaakfilmpjes vind je via deze link.

Explicatie van Victor

Ik vond dit filmpje (film) echt hilarisch. Het is een “trashtalking” snelschaakmatch tussen GM Ben Finegold en GM Simon Williams (ginger GM). Het begon ermee dat Ben Simon een 1800 GM noemde, daarna escaleerde het op social media en kwam het hiertoe.

Verwacht veel drankgebruik van Simon, slechte grappen van Ben en absoluut geen grootmeesterlijk schaak!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.