Schaakfilm(pje): de keuze van Jelle

Op Youtube staan tienduizenden schaakgerelateerde schaakfilmpjes of -fragmenten. Teveel om allemaal zelf uit te zoeken. In deze rubriek lichten leden bij een filmpje dat zij interessant vinden toe wat er voor hen grappig, leerzaam, bijzonder, etc. aan is. Zoals een explicateur bij een bioscoopfilm. Het mag van alles zijn, geen restricties behalve dat het met schaken te doen heeft. Zolang de voorraad strekt zetten we ze elke woensdag en zondag op de site. Een rubriek voor en door de leden! Als je iets weet, mail naar redactie@paulkeres.nl. Alle schaakfilmpjes vind je via deze link.

Explicatie van Jelle

GM Jesse bespreekt een klassieke partij. Hij is iemand die brutaal eerlijk is over andere spelers, maar ook over zichzelf en hij heeft een subtiele vorm van humor. Hij is relaxed en hij is respectvol. Zijn manier van vertellen laat mij nadenken. Het is niet infotainment maar hij heeft echt iets te zeggen en doet dat op een bescheiden en relaxte manier. Het is in zekere zin on-Amerikaans.

Hij heeft ook een YouTube-channel, ChessDojo, waarin hij het heeft over zijn poging terug te komen op GM-niveau: The Road Back to 2500. Het is wel grappig ;-).
Kijk er maar eens naar 😉

 

One thought on “Schaakfilm(pje): de keuze van Jelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.