Floor Schaakt Door #6: Breaking news; Neerlands hoop verslaat de wereldkampioen!

Zojuist (*) won Anish Giri van wereldkampioen Magnus Carlsen. In het kader van The Magnus Carlsen Invitational, een online rapidtoernooi georganiseerd door schaakplatform Chess24, was hij zijn meerdere in een match over vier partijen.

Dit moet hem enorm goed gedaan hebben.

Hier is het livecommentaar te volgen. Ook komt Anish zelf nog langs om zijn licht te laten schijnen. Vooral zijn commentaar aangaande zijn winstpartij is interessant. Wat had hij gezien en op welke gronden koos hij voor ..0-0 ..? Alles natuurlijk met de nodige tongue in cheek humor die we van hem gewend zijn. Nu hij weer eens een klinkend resultaat boekt kan ik het weer prima pruimen.

Zoals altijd zijn de partijen in de viewer met analyse na te spelen.

 

 

(*) Red: het artikel viel om 20:00 u reeds op de redactiemat, maar de redactie zat toen midden in the teambattle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.