Video: Masterclass Chessbase door Niels

Op 16 april gaf Niels een online Masterclass over de schaaksoftware ChessBase. Voor het digitale publiek liet Niels zien hoe je verschillende zaken in ChessBase kunt doen. Zelfs voor de ervaren ChessBase gebruikers zaten er (een paar) nieuwe dingen bij. De masterclass zie je hieronder terug!

De meeste zaken die in de Masterclass aan bod kwamen, staan ook beschreven in een korte instructie (pdf). Deze instructie over ChessBase kun je hier downloaden. Mocht je nog zaken weten of willen weten die niet in de instructie staan? Niels hoort het graag!

Alle masterclasses van Paul Keres kijk je terug op deze pagina.

Niels Ondersteijn – ChessBase (16 april)

2 thoughts on “Video: Masterclass Chessbase door Niels

  1. Boeiend! Leuk om eens te zien hoe anderen Chessbase gebruiken. Er zaten wel een paar bruikbare tips tussen. Wel opvallend dat mijn oude Chessbase (ik gebruik nog steeds versie 10) nog vrijwel hetzelfde kan als deze nieuwere versie(s). Misschien zelfs nog wel meer, maar niet alles is natuurlijk behandeld. Eigen database is wel een groot voordeel zie ik nu ook (zo heb ik veel meer partijen van Jeroen en Raymond, zag ik 😉
    Wat ik miste was de optie “Openingsrapport”. Ideaal, maar dan moet je wel een uitgebreide (eigen) database hebben. (die van mij toont altijd meer partijen dan de online base van Chessbase zelf!).
    Maar misschien is die hele optie bij de nieuwere versies niet meer beschikbaar…

  2. Leuk! Openingsrapport heb ik nog nooit gebruikt. Hoe werkt dat?
    En inderdaad, veel functionaliteiten zaten er al lang in maar in CB 14 wat prominenter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.