Schaakfilm(pje): de keuze van Xander

Op Youtube staan tienduizenden schaakgerelateerde schaakfilmpjes of -fragmenten. Teveel om allemaal zelf uit te zoeken. In deze rubriek lichten leden bij een filmpje dat zij interessant vinden toe wat er voor hen grappig, leerzaam, bijzonder, etc. aan is. Zoals een explicateur bij een bioscoopfilm. Het mag van alles zijn, geen restricties behalve dat het met schaken te doen heeft. Zolang de voorraad strekt zetten we ze elke woensdag en zondag op de site. Een rubriek voor en door de leden! Als je iets weet, mail naar redactie@paulkeres.nl. Alle schaakfilmpjes vind je via deze link.

Explicatie van Xander

Zie hier hoe Shakhriyar Mamedyarov in Gibraltar zijn partij tegen Loek van Wely laat zien met bijzonder geestig commentaar. Daar gaf hij deze explicatie terwijl een zware PK/Borgerhout/Soest-delegatie dit in de bar volgde. Zowel tijdens deze analyse als tijdens de partij krijgt men de indruk dat er alcohol in het spel is. De partij is er niet minder fraai om en is een goed besteed uurtje van uw tijd.

One thought on “Schaakfilm(pje): de keuze van Xander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.