Schaakfilm(pje): de keuze van Thomas

Op Youtube staan tienduizenden schaakgerelateerde schaakfilmpjes of -fragmenten.Teveel om allemaal zelf uit te zoeken. In deze rubriek lichten leden bij een filmpje dat zij interessant vinden toe wat er voor hen grappig, leerzaam, bijzonder, etc. aan is. Zoals een explicateur bij een bioscoopfilm. Het mag van alles zijn, geen restricties behalve dat het met schaken te doen heeft. Zolang de voorraad strekt zetten we ze elke woensdag en zondag op de site. Een rubriek  voor en door de leden! Als je iets weet, mail naar redactie@paulkeres.nl

Explicatie van Thomas

Grootmeester Simon Williams, ook wel bekend als Ginger GM, neemt je mee op een schaakavontuur! Bij deze bijzondere partij-analyse krijg je bij ieder belangrijk moment zelf de keuze uit drie zetten.

Het is een hartstikke mooie aanvalspartij vol met offers en scherpe varianten. Zeker een aanrader. Het mooie is dat de analyse interactief is. Op youtube krijg je al snel een monoloog van drie kwartier, maar bij dit filmpje moet je zelf aan de bak en geeft Williams desgevraagd zijn mening over je zet. Hij geeft daarbij genoeg varianten / ideeën om zijn mening te onderbouwen. Je moet alleen geen heel diepe analyses verwachten, aangezien hij op elke stelling hoogstens een minuut of twee ingaat.

 

One thought on “Schaakfilm(pje): de keuze van Thomas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.