Video: Job laat IM Paschall glippen

Op internet zien we steeds meer titelhouders die naast het snelschaken ook tegelijkertijd streamen en hun gedachten met de wijde wereld delen. IM Will Paschall (2490 op lichess) wist niet wat hem overkwam toen hij compleet werd weggespeeld door ene Jobias91 (1641).

Jobias91 bleek Keresiaan Job Starreveld te zijn! Je weet wel, rijzende ster bij de PK-Academy en fanatiek ‘cryptblitzer’. Het commentaar van Paschall is erg vermakelijk en het bekijken meer dan waard. Zie de eerste 10 minuten van de stream en Job’s reactie hieronder.

De stream (eerste 10 minuten)

Job aan het woord

Vrijdag 3 april speelde ik in zen-mode een potje schaak op lichess. Voor degenen die dat niet kennen: in zen-mode zie je alleen het bord en de tijd. Je ziet niet hoe goed je tegenstander is. Zodoende was ik een potje aan het spelen tegen een onbekende tegenstander en ik kreeg een aardige positie. Ik kon lekker aanvallen en had het goed naar m’n zin. Uiteindelijk sloeg m’n aanval net niet door en kreeg ik de deksel op m’n neus. Verdorie dacht ik, daar had meer in gezeten. Ik resignde en zag tegen wie ik speelde. Tot mijn stomme verbazing speelde ik tegen een IM met een rating van 2490 op Lichess. Aanvankelijk leverde dat alleen maar extra teleurstelling op (want wat een scalp was dat geweest!) maar de teleurstelling maakte al snel plaats voor enthousiasme over een leuk potje schaak en de constatering dat ik het zelfs een IM moeilijk kon maken. Het enthousiasme beklijfde uiteindelijk en heeft m’n dag goedgemaakt. Wie had dat gedacht, zo’n pot tegen een IM. Toen ook nog bleek dat de IM in kwestie aan het streamen was en ik naderhand het commentaar terug kon kijken dat hij leverde op de gespeelde zetten was het feest helemaal compleet. Ik kreeg namelijk een paar mooie complimenten! Wie had gedacht dat een verloren partij zoveel blijdschap op zou kunnen leveren.

De partij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.