Nieuw: Schoonheidsprijzen 2019-2020 (reminder)

Hierbij nog een reminder: heb je een leuke partij gespeeld die we nog niet hebben gezien of vermoedelijk door veel mensen over het hoofd is gezien, laat dat dan weten! Graag uiterlijk einde deze week (laten we zeggen: vrijdag 5 juni), dan weten we waaruit te kiezen valt. Het zal je toch niet gebeuren dat één of ander internetsnelschaakpotje wint terwijl je zelf iets mooiers op een eikenhouten bord hebt geproduceerd? Het mailadres is schoonheid@paulkeres.nl.

Beste Keresiaan,

In elk seizoen worden er veel mooie partijen gespeeld, maar slechts een fractie daarvan is voor anderen te zien. Zeker zonder clubblad gaat er zo veel moois verloren. Met de Partij van de Week en de rondeverslagen is daar al iets aan gedaan, maar de écht mooie partijen verdienen een speciale plek.

Daarom nodigen we iedereen uit om zijn gedenkwaardige partij(en) van dit seizoen in te leveren. Een deskundige, nog te benoemen jury zal zich daarover buigen en de allermooiste partijen eruit lichten. Het is voor het eerst en dus nog een experiment, maar we zouden het kunnen doen zoals bij het OKU:

  • een schoonheidsprijs voor de beste partij
  • een spektakelprijs voor de spectaculairste partij
  • een schwindelprijs voor de partij waarin het beste is geschwindeld

Voorwaarde voor insturen is dat de partij gespeeld is bij een PK-activiteit, zoals de interne, de externe of een online-activiteit. Met een goed verhaal zijn andere gelegenheden het proberen waard. Partijen die al aangeleverd zijn voor de website of de Partij van de Week dingen automatisch mee.

Om te voorkomen dat alle prijzen bij Hugo terecht komen (die krijgt er al genoeg), kan er onderscheid gemaakt worden naar niveau. Maar dat hangt helemaal af van wat er wordt ingestuurd. Dus schroom niet om je partijen in te leveren, ook als de computer het niet helemaal met de zetten eens is.

Je kan je partijen tot 15 mei versturen naar schoonheid@paulkeres.nl. Graag in PGN-formaat met je gedachten erbij, al is ook dat niet verplicht. Bij de eerstvolgende fysieke ALV worden de mooiste partijen beloond, het juryrapport kan wellicht al eerder worden geplaatst.

We hopen op veel moois!

De schoonheidscommissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.