Online oplostoernooi Wim Velker

Zie onderstaand bericht van Wim Velker en SV Hoogland (originele bericht hier), op moment van schrijven zijn er al 24 deelnemers dus het belooft een spannende strijd te gaan worden!:

In deze tijden van weinig schaken gaat Wim Velker een “online” oplostoernooi organiseren. Wat is de bedoeling:

Op 23 maart a.s. om 20.00 ontvang je via de mail een aantal schaakproblemen. Die los je thuis op. Zodra je de oplossingen hebt gevonden stuur je de oplossingen via de mail terug naar Wim.

Wie de meeste goede oplossingen heeft wint het toernooi. Waarschijnlijk zullen er ook een paar “andere soorten” problemen gevraagd worden. Leuk moment om er gewoon kennis mee te maken.

“Maar je kunt je computer toch gebruiken om de stellingen op te lossen” hoor ik je al denken. Dat kan uiteraard. Is geen controle op. Maar natuurlijk niet de bedoeling! Het gaat er gewoon om jezelf te testen en vooral te genieten van de schoonheid van ons mooie schaakspel.

Hoe gaat het in z’n werk:

  1. Meld je aan met een mailadres (dat je op maandag 23-3-2020 kunt gebruiken)
  2. Deelnemers ontvangen tegelijk de opgaven via de mail
  3. Insturen van de oplossingen in 1 keer via de mail (binnenkomst mail is inlevertijd)
  4. Je moet wel insturen binnen een bepaalde tijd. Dit zal nader bepaald worden en ik verwacht dat dit voor de start van het toernooi bekend gemaakt wordt.

Het is de bedoeling van Wim om vooraf wat instructie te mailen (zeker handig als je voor het eerst mee doet) in zake de verschillende soorten problemen. Schrijf je dus op tijd in: wimvelker@hotmail.com

Inschrijven kan tot maandag 23 maart 19.00 uur.

3 thoughts on “Online oplostoernooi Wim Velker

  1. Inlinken op het oplostoernooi lukt me zowel op de OZU,Hoogland en Keres-site niet.Bij jullie is dat vooral omdat de link geen link is.

  2. Vervelend dat het niet werkt. De link op de PK site klopte inderdaad niet. Dankjewel voor het aangeven. Ik heb er nu wel een link van gemaakt. Het hangt alsnog er vanaf of je een mail-applicatie hebt die deze link oppakt.

    @Jaap, heb jou een email gestuurd met Wim in CC.
    @Iedereen, als het met de link niet lukt kun je het makkelijkste het email adres kopieren of overschrijven om Wim een email sturen naar dat adres (zonder de link te gebruiken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.