2 April 20u: KiNG Keres Blitz #3

De link van het 5+0 toernooi (20:00-22:00)

De link van het 1+0 toernooi (22:10-22:45)

De link naar de livestream (20:00-22:45)

Deze week is de voltooiing van de trilogie op de donderdag! Daarna gaat KiNG Keres Blitz verder op de vrijdag en zal er een nieuw aanbod komen vanuit PK op de donderdag. Daarover later meer.

Paul Keres en onze vrienden van SG KiNG organiseren snelschaaktoernooien op Lichess! Door de coronavirus-pandemie zijn praktisch alle ‘over the board’ (OTB) toernooien afgelast en daarom organiseren we graag dit alternatief. Komende donderdag zal er een snelschaaktoernooi plaatsvinden van 20:00 tot 22:00 met het speeltempo van 5 minuten zonder increment. Dit vindt plaats op Lichess. Deze schaakapp is razend populair. Voor sommigen bekend en gemakkelijk, en voor anderen een mooie kans om dat internet-schaken eens te gaan verkennen! 😉 LiChess is erg gebruiksvriendelijk en het is erg makkelijk om een account te maken en je in te schrijven, en het toernooi via de app of via de laptop te spelen. Via de toernooichat kan tevens met elkaar gecommuniceerd worden. Of via de chat functie, direct met je tegenstander.

Hoe verliepen de eerste twee KiNG Keres Blitz?

De eerste editie was meteen erg druk, gezellig en intens. Zie deze link voor het verslag.
Resultaten van #1 en #2 via de links.

Het toernooi van aanstaande donderdag

Het toernooi van 2 April vind je via deze link. Je kunt je daar ook alvast aanmelden.

Nog geen Lichess account?

Hier kun je gemakkelijk een account aanmaken.

Tegen wie speel ik?

Bij het eerste toernooi vroegen veel mensen zich af tegen wie ze geschaakt hadden. Niet alle internet namen maken duidelijk om welke speler het gaat. We willen daarom de deelnemers vragen om zoveel mogelijk op Lichess bij je profiel je voor en achternaam in te vullen. Een duidelijke spelersnaam kiezen is natuurlijk ook goed.

Stream?

Tijdens het toernooi zal Erik Biemans met GM Dimitri streamen en verschillende partijen van commentaar voorzien. Donderdag vanaf 20 uur kun je de stream volgen via deze link.

Vragen?

Voor vragen over het toernooi, of mocht het niet lukken een account te maken of je op te geven, schroom je dan niet om contact op te nemen met Niels of mij (Evert) en we helpen je graag.

One thought on “2 April 20u: KiNG Keres Blitz #3

 1. Dag Niels,

  Goed iniatief in deze tijden van ‘sociale opsluiting’. Hou er overigens rekening mee dat afgelopen vrijdag voor het onderwijs (BO, VO, HO en WO) de zomervakantie is begonnen. Alleen de politiek is aan deze boodschap nog niet toe…
  Dit zal betekenen dat er dit jaar o.a. geen clubavond doorgang zal vinden. Misschien een idee om op Lichess er meteen een Grandprix achtig toernooi van te maken, met aan het eind van deze donkere tunnel een open Lichess kampioen van Onze Lieve Heer mag weten wie.

  Lichess is overigens een schitterende site; zoveel beterals bijvoorbeeld ICC of Playchess, maar zo zie je maar dat een jaartje of 15 door ontwikkelen de meest schitterende ontwikkelingen oplevert.
  Veel schaakplezier vanavond!

  Lukas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.