Floor schaakt door #1: We hebben een GM en hij heet Hugo!

Reeds langere tijd waren we als club in blijde verwachting en de kenners hadden hem al wel voor dit jaar uitgerekend. Hugo ten Hertog hoefde nog slechts één norm te maken en zijn spel van de laatste tijd liet al zien dat hij het vereiste niveau reeds bezat. In dit verband kunnen we zijn toernooiwinst op het OKU van van vorig jaar zien als voorbode.
En nu kwam dan onlangs de blijde boodschap uit Portugal waar hij in een open toernooi die laatste norm aantekende.
Een unicum voor onze vereniging. En daarbij bezoekt hij ook nog gewoon onze clubavonden. Je kunt hem gewoon aanraken!

Herman Grooten schreef reeds een mooi artikel dat te lezen staat op schaaksite.

https://www.schaaksite.nl/2020/02/03/hugo-ten-hertog-wordt-grootmeester-in-lissabon/

In dit artikel zijn zijn eerste twee partijen te vinden van dit toernooi te Lissabon en een uitgebreide analyse van partij tegen Alekseev uit de zesde ronde.
Later deze week zal ik nog met een verslag komen aangaande zijn andere partijen uit dit toernooi.

Zijn eerste overwinning op een Grootmeester was tegen Cori lees ik. Wij van Floor schaakt door snorren dan de betreffende partij natuurlijk op. Gespeeld op een internationaal jeugdtoernooi.

Er blijkt sprake van een lelijke blunder van de kant van de GM:

19…Te8?? Een lelijke blunder.

Vorig jaar gaf GM Hugo (Ik neem hier een voorschot op het daadwerkelijk toegekend krijgen van de titel hetgeen nog slechts een formaliteit is) een masterclass (ofwel “een voordracht “voor diegenen onder ons die de Nederlandse taal in ere willen houden.) over zijn partij tegen GM Fridman.

Daarna heeft hij, in dezelfde Belgische competitie gewonnen van 2600+  GM Bauer en die partij, beste lezer, heb ik nader geanalyseerd. Vooralsnog zijn laatste overwinning op een GM maar voorwaar niet zijn laatste!

Zwart aan zet. Wat is de beste zet?

Alle analyses van Floor schaakt door zijn te vinden via deze link.

3 thoughts on “Floor schaakt door #1: We hebben een GM en hij heet Hugo!

  1. Een veelbelovende start, Dirk! Die partij van Hugo tegen Bauer is er zo eentje van dat je het spelletje al aardig snapt als je een notie hebt waarom de zetten goed of minder zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.