Zaterdag: KNSB-ronde 5

Komende zaterdag is het alweer zover: dan trekken PK1 t/m 5 het land in. In vogelvlucht wat de manschappen te doen hebben:

Paul Keres I staat inmiddels 2 MP los en de eerste ‘kampioenen!’ kreten zijn al gehoord, zij het voorzichtig. Want was ons lot niet dat we nooit degraderen, zelfs niet als het onvermijdbaar lijkt (zie hier of hier), maar ook nooit promoveren? Het team speelde al 1e klasse toen één van de teamleden nog geboren moest worden. Bovendien komt het halve team moe terug uit Gibraltar, en treffen ze ook nog eens een team dat vorig jaar promoveerde uit de poule van PK2. Die kunnen dus wel wat. Ter inspiratie het verslag van die wedstrijd.

Paul Keres II treft als nummer 2 Purmerend, de nummer 4 en dus een lastige klant. Ze zijn vorig jaar gedegradeerd uit de 1e klasse, waar zij PK1 troffen, aldus dit verslag van dr. P. Verder blijkt geen enkel teamlid een actieve herinnering te hebben aan de plaats Purmerend, wat misschien komt door de Purmerendisering (informatie bij G. Komrij) van Nederland. Oftewel, alles lijkt op elkaar. Hopelijk reist het tweede zaterdag naar de goede nieuwbouwplaats.

Paul Keres III moet naar PSV/DoDO. Dat heeft niets te maken met een Eindhovense voetbalclub-in-verval, noch met een uitgestorven loopvogel (wel een interessant onderwerp, zie bijvoorbeeld deze link, waarbij titel en tekst niet erg bij elkaar passen), maar met een schaakclub uit Putten. Olger van Dijk kwam donderdag nog spioneren, dus eenvoudig wordt het niet. Nog een feitje van Wikipedia: elke avond, van maandag t/m zaterdag, luidt in Putten om 21:00 uur traditiegetrouw de papklok. Dit was in vroeger tijden het teken voor de landarbeiders dat hun werkdag erop zat, en dat ze naar huis konden om een bord warme pap te eten en vervolgens naar bed te gaan.

En dan kan ik meteen weinig over Paul Keres IV schrijven, want die moeten ook al naar PSV/DoDO, maar dan het tweede en ook nog in combinatie met Barneveld. Een soort minimassakamp (bemerk de tegenstelling). Het vierde staat op kop, PSV/DoDO/Barneveld 2 is een middenmoter. Op zoek naar een leuke link vond ik dat DoDO staat voor Door Diepte Omhoog, wat de fantasie prikkelt: waren ze drie keer op rij gedegradeerd? Of failliet? Daar komen ze vast ook wel achter. O ja, een verslag: hier figureert PK.

En bij Paul Keres V moet ik mijn eerste zin weer corrigeren: die trekken niet het land in, want ze spelen thuis. Nou ja, om de Noteboom nu voor 8 borden af te huren is ook zowat, dus ze spelen in Rosa, bekend van Hot Spirit. Koploper is het vijfde niet, want SG Amersfoort III (tegenstander in de laatste ronde!) staat een toefje voor. PK V dient te winnen van BSG IV, en dan moet Amersfoort struikelen over De Rode Loper II. Hup Henk! (en anderen) De ouderen onder ons kennen BSG IV trouwens als de voorloper van SOPSWEPS ’29, de vrolijke oud-reizigers, wat hier vanaf pagina 77 wordt uitgelegd. Heeft u gelijk iets te lezen.

Succes allen!

One thought on “Zaterdag: KNSB-ronde 5

  1. Het was het leukste idee van alle ideeën die een andere invulling van de clubavond gaven. Jammer dat het maar een keer per jaar wordt gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.