Hoogovenstoernooi in volle gang (update 23 januari)

Het Tata Steel Chess Tournament (maar wij mogen Hoogovens zeggen) is bijna klaar. Zoals altijd waren en zijn er veel clubgenoten en anderen te vinden. Een kort overzicht inclusief periodieke tussenstanden.

Het eerste onderdeel waren de weekendvierkampen. Op het hoogste niveau wist Tim groep 1B te winnen met 2 uit 3. Joris K. en Arjon zaten gezellig bij elkaar in 2J, met succes (3 uit 3!) voor Joris en het omgekeerde voor Arjon. Elmer kwam in 2O tot 1,5 uit 3, net als vaste deelnemer Jaap v.O. in 3W. De Goudse afvaardiging haalde 1 uit 3: Ton in 5E en Ti in 7P.

De dagvierkampen waren minder in trek bij de Keresianen, maar aspirantclubkampioen Dirk deed wel meteen mee in de hoogste groep: keurig 2e met 2 uit 3, met een winst op oud-lid en tweevoudig clubkampioen Frans Konings. In groep 6K wist Roel de derde plek te veroveren.

De tienkampen zijn vrijdag gestart en zijn aan de rustdag toe. Mark S. in 2B (tussenstand: 2,5 uit 6) en Jeroen F. in 2D (3,5 uit 6) spelen achter de touwtjes. Leo zit in 3A (2,5 uit 6), net als intern bezoeker Sander Taams (3 uit 6). Ook in de 3e klasse: Jeroen Bo. in 3B (2,5 uit 6) en Arend in 3F (3,5 uit 6). Tenslotte speelt Ger in 4A (3 uit 6) en Harm Theo in 4G (3 uit 6). Een homogeen geheel met scores tussen 2,5 en 3,5: je zou kunnen zeggen dat iedereen op zijn eigen niveau is ingedeeld, al zullen ze zelf zeggen niet in vorm te zijn. Tenslotte het NK journalisten: ik vermoed dat Kees en in mindere mate Peter vdB geen behoefte hebben aan belangstellende vragen naar de scores.

Tot zover. Er volgen nog partijfragmenten, en ook op deze plek de uitnodiging deze aan te vullen.
Mocht er iemand over het hoofd zijn gezien, dan hoort de redactie het graag!

2 thoughts on “Hoogovenstoernooi in volle gang (update 23 januari)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.