Keresianen in Groningen

Met kerst is er traditiegetrouw een groot toernooi in Groningen, het Chess Festival. Dit jaar spelen er vier Keresianen mee.

Joris Kokje speelt mee in de A-groep. De indeling voor ronde 1 heeft meteen een mooi affiche, en resultaat, opgeleverd. Joris heeft tegen drievoudig Nederlands kampioen GM Sergei Tiviakov (2615) met zwart remise gespeeld. Na veel spannende live-partijen gespeeld te hebben, staat Joris op een score van 4.5/8 en mag in de slotronde op Maandag 30 December vanaf 11u LIVE tegen de Slowaakse GM Milan Pacher en dat kan hier gevolgd worden!

Sergei slaat Joris’ d5-pion en passant:

Foto van Harry Gielen

Tiviakov – Kokje (commentaar Bert Both)
Na een ongelukkig begin in een huisvariant (Alapin) van Tiviakov kon deze uit vele manieren kiezen om een pion te winnen en daarna verder te bouwen. Wat hij echter koos hield Joris in leven en met een paar rake damezetten vocht Joris zich meer dan terug in de partij. Op het eind had hij zelfs door kunnen pakken, maar begrijpelijkerwijs hield Joris het overzichtelijk. Het remiseaanbod van Tiviakov werd aanvaard.

Speel hier de partij na.

Thomas Manschot heeft vierkamp-D gewonnen met een score van 2/3!

Thomas denkt na over zijn volgende zet (foto: Harry Gielen)
Foto van Harry Gielen

Ton van Garderen speelt mee in vierkamp-F en is met 0.5/3 gedeeld 3e/4e geworden samen met Rutger Hesselink.

Ti de Jong speelt mee in vierkamp-H (net zoals nog 5 anderen) en heeft 1/3 gehaald. Ze had in de 3e ronde nog kans om gedeeld 1e te worden. Er werd helaas verloren tegen uiteindelijke groepswinnaar Menno Keizer.


Foto van Harry Gielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.