Zaterdag: 5 KNSB-teams thuis

Komende zaterdag (14 december) is het weer zover: alle KNSB-teams spelen thuis, en met de uitbreiding van de competitie zijn dat dus 42 spelers. Uiteraard vindt dit alles plaats in de vertrouwde Noteboom, waar de ruimte warm, het bier koud en de sfeer goed is. Om 13.00 wordt er afgefloten, en normaal gesproken is om een uur of zes alles wel klaar. Maar dat hoeft niet

Deze ronde staat er toevallig ook veel op het spel: op zaterdagavond weten we waarschijnlijk welke teams een serieuze kampioenskans maken en wie voorlopig even zijn mond moet houden. In vogelvlucht:

Het eerste krijgt een Wedstrijd Van De Waarheid, al zullen er hierna nog vier volgen. Zukertort Amstelveen is de medekoploper en heeft zeker ambities. Zo schijnt hun teamcaptain donderdag te komen spioneren, dus meespelende PK1’ers: niet je openingsnieuwtjes op tafel gooien! Twee jaar geleden wonnen we ruim, maar of dat nu weer lukt?

Het tweede treft De Wijker Toren I, waar we niet vaak tegen gespeeld hebben. Het eerste wel, al is dat lang geleden. Het huidige Wijker Toren heeft ambities om terug te keren naar de 1e klasse, gezien de sponsornaam en het aantrekken van IM Hing Ting Lai. Wij willen ook wel iets, dus dat kan een spannend duel worden.

Het derde dan. Die staan 5e, wat lager is dan de collega-Keresianen, maar klasse 3C is een gekke klasse zoals hier te zien is (in de goede oude lay-out die geen pijn aan de ogen doet). Meerdere kanshebbers en PK3 doet zeker nog mee. Dan moet er wel gewonnen worden van En Passant met dubbellid Jasper R. Eenvoudig zal dat niet worden.

Een heuse stadsderby én klassieker bij het vierde. Zij treffen Moira Domtoren, ook al koploper, en moeten winnen om de stadsgenoten voorbij te gaan. Dat is altijd een mooie gelegenheid om dit verslag uit 2008 tevoorschijn te toveren (stiekem bevat onze site heel veel informatie). Het Moira van 2019 is een stukje sterker dan ons vierde, maar wij hebben thuisvoordeel.

Dan rest het vijfde, dat volgens het verslag van Wim V. eigenlijk het vierde-van-vorig-jaar is. Als enige treffen zij een team dat op papier duidelijk zwakker is: UCS de Rode Loper II. Maar wat zeggen getalletjes? En de Rode Loper is veelzijdig: naast feestelijke vloerbedekking is het ook een schoenen- en tassenwinkel, een thuiszorginstelling, een lerarenopleiding, een buffetrestaurant en een bowlingcentrum.

Genoeg gekletst. Mocht je zaterdag niet te hoeven spelen, kom dan gerust kijken! Wie die middag verplichtingen heeft, vindt ’s avonds vast wel Keresianen in de Utrechtse horeca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.