Het leek wel pakjesavond

Verslag van Paul Keres 2 (in SOS-competitie; we zijn het 6e [Red: of het 7e?]) en En Passant II van 21 november.

Wim Kool zat op bord 8 om half negen al in zijn eindspel en dat zag er niet best uit. Voor 9 uur was het toch remise, niet zijn verdienste maar hij was er blij mee. En wij ook, 85 is die man, beetje doof maar niet blind; respect!

Michiel van Hasselt op 6 had trouwens ook een ontsnapping naar remise, van hem had ik de nul al bijna geschreven. Had de tegenstander niet 2 pionnen meer in een eindspel waarvan ééntje doorgebroken? Helaas heb ik niet gezien wat voor Houdini-act Michiel heeft uitgehaald.

Peter van den Belt op 5 bracht het eerste halfje binnen dat we niet cadeau hadden gekregen, hij was zelf zo gul om wit (bord 4) af te staan aan Guus. Goed he, en dan nog remise. Wel wat gezien van de partij, maar niet genoeg om inhoudelijk… Was het wat Peter ? Of was t er 1 om snel te vergeten?

John van Rooij speelde tegen een Koelewijn, er zijn er veel bij En Passant. Even gekeken bij zijn bord, hollen op de damevleugel met die pionnen dacht ik, maar een nette remise was ook prima.

Op bord 2 zat Erik Fanin, volgens mij stond hij ietsiepietsie beter “can I accept a draw ?” Nee ! dacht ik, “do what you want”; hoorde ik mezelf zeggen, gelukkig speelde hij door. Paar zetten later werd het toch remise.

2.5-2.5; Het kan nog alle kanten op. Guus Alberts op het 4e bord, tegenstander had eerst weinig activiteit maar ik vond dat Guus slecht stond. Stelling op 3 bij Thomas onduidelijk; zag er eng uit. Klaas stond wel beter..Ik was even een drankje halen, spannend nog hoor. Toen ik terug kwam was Guus klaar. Huh? Gewonnen zegt ie. Hoe? Paardvork en dame eraf. Maar dat veld stond toch gedekt door pion? Die had hij weggezet…

Thomas Manschot had op moment 2 torens voor een sterk paard, een loper en een toren. Wel een doorgebroken pion. Ik dacht dat gaat niet werken. Thomas was optimistisch en ik vond het een leuke partij om naar te kijken. Thomas heeft zijn partij op website. Hij wint !

Klaas zat op bord 1 met een pion meer tegen een hoop geschuif en gemanoeuvreer aan te kijken. Vroeg paar keer naar de stand; wilde hij remise aanbieden of was je gewoon geïnteresseerd ? Als teamleider hoor ik dat te weten. Prima toch, geen cadeautjes van onze kant, Klaas schoof en manoeuvreerde netjes het puntje binnen.

5.5-2.5 Respect Heren ! (Al is het voor het zetten van je schoen)

 

 

S.V. Paul Keres 2 (6/7/SOS2)

S.V. En Passant 2

Veldhuijsen, K. (Klaas) 1804 Heuveling, G.C. (Gijs-Cor) 1850 z-w 1 – 0
Fanin, E. (Erik) 1854 Reichardt, J.M. (Jasper) 1930 w-z ½ – ½
Manschot, T. (Thomas) 1826 Buitenhuis, F.W.G.J. (Fred) 1845 z-w 1 – 0
Alberts, G. (Guus) 1727 Koelewijn, B.H. (Bort Harm) 1742 w-z 1 – 0
Belt van den, P.G.H. (Peter) 1710 Zijl, R. (Richard) 1646 z-w ½ – ½
Hasselt van, M. (Michiel) 1644 Groep van de, S. (Stephan) 1723 w-z ½ – ½
Rooy van, J. (John) 1491 Koelewijn, J.J. (Jaap-Jan) 1624 z-w ½ – ½
Kool, W.H. (Wim) 1465 Jong de, A. (Aart) 1509 w-z ½ – ½
Gemiddelde Rating: 1690 Gemiddelde Rating: 1734 5½-2½

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.