14 november: Baskisch kampioenschap!

Op donderdag 14 november vindt het tweede Baskisch schaaktoernooi bij PK plaats. Met Baskisch schaken, worden twee partijen tegen dezelfde tegenstander tegelijk gespeeld. Eén partij met wit en één partij met zwart. Hoewel het met 10 minuten + 5 seconden per zet lijkt op een snelle rapid variant (of langzaam blitz?) komen er met Baskisch schaken hele andere zaken om de hoek kijken: Je wil niet te lang op twee borden tegelijk aan zet zijn, je kunt een dubbelmove (met linker- en rechterhand) uitvoeren en is het nu wel of niet slim om een verloren stelling op te geven?

Er is maar één manier om dit uit te vinden door op donderdag 14 november op tijd in de Noteboom te zijn. Niet PK-leden zijn natuurlijk ook van harte welkom. Wees erbij!

Voor een inspiratie en tips, zie hieronder een uitzending waarin oa Nakamura en Caruana Basque schaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.