Zaterdag: vijf (!) thuiswedstrijden

We hebben een heuse primeur komende zaterdag. Of eigenlijk twee: er spelen vijf KNSB-teams tegelijk, en het vijfde debuteert. Dat zijn 42 spelers, tegenstanders (ook 42, denk ik), wedstrijdleider, reservebank, barmeisje, partners en toeschouwers niet meegerekend. Een volle boel dus! Het spektakel barst om 13.00 los, en ter wille van de voorpret schetsen wij hier wat er te gebeuren staat:

Paul Keres V debuteert dus, in klasse 5C. Dat is een klasse vol SGS-teams, wat het begrip ‘landelijk spelen’ toch wat uitholt. De tegenstander van zaterdag, Almere III, is de enige uitzondering. De spelers van het vijfde hebben allemaal landelijke ervaring (met als start deze vrolijke wedstrijd), dus we hebben er vertrouwen in.

Dat Almere III hoeft niet in zijn eentje naar Utrecht te reizen, want hun tweede reist gezellig mee. Die treffen Paul Keres IV, dat opnieuw in de 4e klasse speelt. Een soort reïncarnatieteam: het vierde was eigenlijk gedegradeerd, maar doordat we een team meer op konden geven kon 4 in 5 worden omgedoopt en kon het nieuwe team ertussen worden geplaatst. Als u dit niet begrijpt, dan moet de geest nog wat aangescherpt worden om zaterdag fris aan de start te komen. Van de tegenstanders weten we niet veel, en internet maakt het niet veel duidelijker, behalve dat ze een hatseflatstoernooi hebben. Juist, ja.

Het tweede had in ronde 1 een déjà vu: uit tegen SG Amersfoort I, waar het vorige seizoen ook mee geëindigd was. Dat gold echter maar voor enkele spelers, want het gros is afgezakt naar Paul Keres III. Die krijgen nu hun déjà vu: ze moeten tegen BSG II, dat het tweede vorig jaar versloeg (maar desondanks degradeerde). Ook nu hebben de Bussumse reserves een sterk team, inclusief IM en FM, dus III moet aan de bak.

Dan Paul Keres II zelf. Die treffen, ook al niet voor het eerst, de Santpoortse SC. Die hebben een heuse GM in de gelederen, al kreeg deze de vorige keer een pak rammel van iemand die nu ook in de selectie van het tweede zit. Het tweede eindigde vorig seizoen met een thuiswedstrijdencomplex, dat we zaterdag gaan doorbreken.

We eindigen bij Paul Keres I, ons vlaggenschip, waar voor het eerst in lange tijd iemand vader is geworden. Volgens de regel van Van Mil (die bij googelen niets oplevert) kost elk kind 100 elopunten, maar gelukkig heeft Janneman er sowieso al veel. PK1 – Caissa Eenhoorn kan ook al een déjà vu opwekken: daar speelden we dit voorjaar nog tegen. En mijn ogen beginnen altijd te glimmen als ze komen, vanwege deze rattenstreek.

Genoeg gekletst. Voor wie halverwege is afgehaakt, waarvoor begrip, nog even het programma zonder gewauwel:
1A Paul Keres – Caïssa Eenhoorn
2B Paul Keres II – Santpoort
3C Paul Keres III – BSG II
4C Paul Keres IV – Almere II
5C Paul Keres V – Almere III

Tot zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.