Vermakelijke masterclass en kloksimultaan: foto’s, video’s en partijen

Masterclass wurg je tegenstander

Seizoen 2019-2020 is van start! Op 29 augustus opende Peter Lombaers, die weer terug uit Portugal is, het seizoen met een masterclass en kloksimultaan. De masterclass ging officieel over het voorkomen van tegenspel van je tegenstander, maar officieus ging het natuurlijk over het Wurgen van je tegenstander. Peter gaf onder andere voorbeelden uit eigen partijen uit Portugal, maar ook nog een recent potje van Carlsen bleek erg vermakelijk. Bekijk de masterclass

Kloksimultaan

Na de masterclass speelde Peter een kloksimultaan tegen 18 tegenstanders met een speeltempo van 90 minuten tegen 45 min. De spelers mochten zelf de kleur kiezen wat het voor Peter een stuk lastiger maakte. Onder de 18 spelers zaten behoorlijk sterke spelers met o.a. de meest universele speler van PK en een Masterclass Schwindelaar. Peter begon snel, waarschijnlijk iets te snel op sommige borden, en begon met 3 nullen. Het publiek begon zich lichtelijk zorgen te maken, maar daarna verloor Peter geen partij meer! Met 13 uit 18 haalde Peter een uitstekende score. Zie hieronder de partijen van deze geslaagde avond.

De partijen

Hieronder kun je de partijen naspelen. Partijen kunnen opgeslagen worden, maar je kunt eventueel ook een engine toevoegen (via het wieltje).

Last man standing, Jan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.