Joris Boons wint alles!

In juni is het weekendtoernooientijd: na ons OKU werden er in achtereenvolgens Hilversum en Haarlem soortgelijke toernooien afgewerkt. Ook hier grote namen en veel elogeweld aan de topborden.

In de luwte daarvan deed ons lid Joris (zie Edit) iets bijzonders: hij won twee toernooien op rij! Eerst sloeg hij toe in de C-groep van het HSG Open met een bijna perfecte 5,5 uit 6. Was dat al mooi, bij het ROC Nova College Schaaktoernooi in Haarlem scoorde hij 5 uit 5 (en een bye) in de B-groep! En die was tot 1900, waar Joris met zijn 1512 niet tot de toppers behoorde. Zijn TPR van 2538 doet vermoeden dat zijn rating rap zal stijgen.

Gefeliciteerd Joris!

 

EDIT: Het was te mooi om waar te zijn van Joris. De overwinningen waren zo gepointeerd en krachtig en computerlike dat we zelf aan de bel hebben getrokken.

Voor de duidelijkheid, omdat we er als club over lastig gevallen worden: Joris Boons is nooit PK-lid geweest (misverstand bij Jan Jaap). Hij heeft alleen een paar introductierondes meegespeeld.

Reageren is als het goed is uitgeschakeld

 

 

5 thoughts on “Joris Boons wint alles!

 1. Hallo meneer Jan Jaap.
  Ik les net dit bericht over mijn schaakprestatie van afgelopen week. Ik voel me erg vereerd dat u over mij hebt geschreven. Ik lees dit dan ook met plezier!

 2. Even afwachten wat Joris te melden heeft over zijn ”prestatie” in Dieren in de reserve C groep.

 3. Nu in Dieren eindelijk betrapt en uit het toernooi gemieterd.
  Intussen wel het prijzengeld binnengeharkt op verschillende toernooien, een paar weken terug op het Amsterdam Chess Tournament was het €200 in de D groep.

 4. Gefeliciteerd Joris!!
  Geweldig gedaan!
  600 euro afgetapt van die toernooien, het enige wat je hoefde te doen was een telefoontje gebruiken.

  Toppie!!

Comments are closed.