OKU-winnaar Hugo volgt Anton na 43 jaar op

Na vele jaren dichtbij te zijn geweest, is Hugo ten Hertog er eindelijk in geslaagd het OKU op zijn naam te schrijven. Hij deelt de eerste prijs met Twan Burg, die in de laatste onderlinge partij al vroeg remise aanbood, en Max Warmerdam, die in de slotronde Petar Arnaudov overblufte.
Hugo had zich voorgenomen om het OKU te winnen als IM (dus niet als GM). Hoe lang hij dat nog kan doen is natuurlijk de vraag, maar deze is vast binnen. Hierdoor verschijnt voor het eerst sinds 2001 (de destijds 16-jarige Erwin l’Ami) een niet-GM op de beker. Het organiserende Paul Keres ziet voor het eerst sinds Anton Rosmüller in 1976 een eigen lid het toernooi winnen. Hugo is tevens ongedeeld SGS-kampioen geworden.
In de B-groep was Ron Flohr de sterkste. De speler van Amersfoort speelde net als al zijn directe concurrenten in de laatste ronde remise en bleef dus een halfje voor. In groep C eigenlijk hetzelfde verhaal: hier won Tom van Egmond na alleen remises in de slotronde op de topborden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.