Zaterdag: KNSB-ronde 7

Komende zaterdag is alweer de 7e ronde van de KNSB-competitie. Wat staat onze mannen te wachten?

Voor Paul Keres IV is het alle hens aan dek. Slechts 1 matchpunt gehaald, wat verdriedubbeld kan worden door nummer 9 Dordrecht II te verslaan. Dat moet dan ook maar gebeuren. Twee keer op rij degraderen is ook zo wat…
Heel ander is het voor Paul Keres III. Die staan op 8 matchpunten en 4e, maar dat is slechts een matchpunt minder dan de koploper. Zit daar iets moois aan te komen? Dan moet goede middenmoter PSV/DoDO (6 MP, 6e) uit Putten worden bedwongen.
Ook Paul Keres II staat op 8 MP, maar de kansen op promotie zijn theoretisch. Wel kan voor het eerst een ander tweede team worden beslagen: BSG II uit Bussum is de opponent en heeft slechts 3 MP verzameld. Ideaal trouwens voor wie een uitwedstrijd wil bezoeken: zo dichtbij spelen we zelden.
Tenslotte Paul Keres I. Na het nipte verlies tegen Groninger Combinatie wordt het een race met de noordelingen. Matchpunten mogen niet verspeeld worden en bordpunten zo min mogelijk. De eerste etappe is meteen de moeilijkste: UVS Nijmegen is een goed team (8 MP, 3e). Dat gaat niet eenvoudig worden, vorig jaar werd het 5-5.

Voor elk team staat er dus wel wat op het spel. Ik neem aan dat iedereen donderdag even warm komt spelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.