Wijk aan Zee en Gibraltar: de Keresianen (3)Het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee zit er weer op. Ook voor de Keresianen die meededen in één van de vele amateurevenementen. De griepgolf die heel Nederland trof, sloeg ook daar hard toe. Alwin van Ee heeft in dit stuk mooi beschreven wat het effect is op een zaal bomvol schakers. Gevolg was onder meer dat diverse partijen niet gespeeld zijn, en veel spelers partijen cadeau kregen of juist moesten geven. Zo was OZU-lid Leo Keijzer al op woensdag klaar; zijn tegenstanders van vrijdag, zaterdag en zondag lagen ziek in bed. Nu zijn wij kennelijk een gezond volkje, want de Keresianen hebben allemaal het toernooi uitgespeeld. In vogelvlucht: Mark kwam in 1Z op 3 uit 9, Tom in 2D op 5, Dirk in 2E op 4,5, net als Leo in 3E, Klaas in 3H kwam slechts tot 1,5, Arend debuteerde in 4B fraai met 4, Jeroen liep in 4G net de groepswinst mis (5,5) en Ger in 4J haalde 5 uit 9. Bij de journalisten haalden Kees en Peter allebei 3 uit 7, wat voor de één beter is dan voor de ander.

Anderen zijn ondergedoken voor de griepgolf op Gibraltar, waar de andere helft van de wereldtop speelt. Jan Jaap speelde een Challengertoernooi en kwam op 3,5 uit 5, ongeveer conform rating. Partijen zijn hier te vinden. Andy, Eric, Gerben, Peter en Xander spelen bij de grote jongens en draaien conform of onder verwachting. Daar moet nog een tandje bij! In dat grote veld is het even zoeken naar hun scores, maar daar is een handige link voor. Xander en Peter zijn af en toe live te zien, hun partijen vind je hier. Nog 3 ronden te gaan: succes mannen!

One thought on “Wijk aan Zee en Gibraltar: de Keresianen (3)

 1. Fatsoenlijke aandacht voor sociale hygiëne in combinatie met schakers (uitzonderingen daargelaten) is altijd een vrij moeizaam huwelijk geweest.
  Ik heb me over dit soort zaken begin deze eeuw met enige regelmaat op ‘stuk’ geschreven.
  Sinds ik sinds mei 2018 niet meer actief schaak gaat de kleuren in mijn kleren langer mee, heb ik nooit meer buikgriep gerelateerde klachten, heb ik weer een gezonde kleur op de wangen en is dus thuis ook weer iedereen happy.

  Griepjes en dito varianten is van alle tijden; ik denk dat de vele afmeldingen ook deels te maken kan hebben met de hedendaagse mores; geen uitzicht meer op een fatsoenlijk resultaat, dan maar ziek melden.
  In vroeger tijden was men hier wellicht iets voorzichter mee.

  Waart er op die apenrots ook een griepvirus rond?

  Ik lees nu elders dat de GGD is ingeschakeld. Het moet niet gekker worden…
  Wat denkt men hier mee te bereiken?

  Moedig voorwaarts!,

  L.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.