Analyseren kan tot 00.30 uur

Over het door ons (Jan Jaap en ik) regelmatig bekritiseerde Netstand staat een interview met Koos Stolk in het laatste Schaakmagazine. Onze klachten betreffen het lastige zoeken en de vele muisbewegingen die je moet doen om dezelfde (en nog minder) informatie te krijgen als op de oude KNSB-site in een paar tabelletjes onder elkaar stonden. Er wordt nog steeds aan gewerkt en er kunnen wensen ingediend worden, maar de vraag om ook het oude overzicht te tonen zal vast niet gehonoreerd worden ;-(

Een nieuwe Netstand-optie is het tonen van informatie van de teams en leden van een vereniging. Als je ergens op Netstand ‘Paul Keres’ tegenkomt en daarop clickt zie je eronder nog ’s Paul Keres staan. Clicken en je komt op https://knsb.netstand.nl/clubs/view/16237 terecht. Adres, website, de pagina┬┤s met de KNSB-teams en een lijst met leden waarvan je bij aanclicken de persoonlijke KNSB-scores (indien het lid extern bij PK speelt) ziet, verschijnen.

Plus, en daarin lijken we de enige vereniging te zijn, informatie over de interne. Wij worden ook als voorbeeld getoond bij het interview (p. 25). Misschien dat we door ons aanhoudend gezeur de pilot van deze optie waren?! Ons speeltempo staat er en het aardige weetje dat er tot half een geanalyseerd kan worden. Die info komt niet van de website en het bestuur weet van niets… Wie is de mol?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.