Zaterdag: KNSB-teams spelen uit

Komende zaterdag trekken veel leden weer het land in, voor het buitengebeuren. Supporteren kan ver weg of dichtbij, ideaal voor wie zich wil onttrekken aan kerstmuziek en dergelijke.

Het eerste gaat het verste weg: naar Philidor Leeuwarden (en daar hoort volgens sommigen wel of niet ‘1847’ achter). Wij spelen al 20 jaar in de 1e klasse, zonder promoties of degradaties, en Philidor nog net een jaartje langer. Daarmee laten we de rest van Schakend Nederland ver achter ons. Gezien de stand zijn veel mensen al bezig met de volgende wedstrijd (thuis tegen koploper Groningen), maar dat is onterecht, want Philidor ligt ons niet zo goed. Men zie: gelijk in 2008, verlies in 2016, verlies in 2009 en uit een heel oude doos en alleen in Word: verlies in 2003. Nergens een overwinning gevonden! Dat moet beter, heren.

Het tweede staat er ook al goed voor, en treft de vrolijke vrienden van SOPSWEPS’29. Vroeger een rondreizend gezelschap, tegenwoordig spelend in Café Batavia (deze link is speciaal voor De Breuk). Die hebben we gek genoeg maar zelden getroffen: twee jaar terug wonnen we, en van een jaar of 15 geleden kan ik me een 4-4 herinneren. De rugbyshirts passen niet meer, de colbertjes blijven soms thuis, maar het blijven gevaarlijke gasten. Bij winst blijven we de koplopers in de nek hijgen, á la De Vieze Man, en anders is het ook wel prima. Speellocatie naast A’dam CS, dus zeker goed te bezoeken!

Het derde treft Moira-Domtoren I, wat best vaak voorkomt. Uit die rijke historie toch weer deze, om een alert erelid te eren. Nu dus een volgende clash met de buren, waarbij de buren de punten hard nodig hebben. Voor mensen die schaken willen kijken en toch in Utrecht willen blijven / nog verplichtingen bij de schoonfamilie hebben / MDT ook wel leuk vinden dus een goede optie!

Het enige team met zorgen is het vierde. Die treffen Krimpen aan de IJssel II, net als het vierde in het bezit van één matchpunt, zij het dat Krimpen een wedstrijd minder heeft gespeeld. Toch wel een must-win! Wat dat lastiger maakt, is dat d’opponenten dan net training hebben gehad van een GM. Kennelijk hebben we Krimpen nooit getroffen, of in elk geval lang geleden, want googelen daarop levert alleen dat ‘Paul geen krimp gaf’ en dergelijke. Mannen, ga ervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.