Zaterdag: 4 thuiswedstrijden!

Komende zaterdag spelen de 4 KNSB-teams allemaal thuis. Dat wordt dus een volle boel in de Noteboom.
Lichaamsbeweging (lees: tafels sjouwen en stukken opzetten) tussen 12.00 en 13.00, wedstrijdspanning vanaf 13.00 tot de namiddag. Wat staat er te gebeuren?

Paul Keres I (zie hier voor de stand) heeft alles nog gewonnen. Het met elopunten overladen Groningen echter ook, dus het is zaak om de trend voort te zetten tegen Purmerend, waar onze Demre nog gespeeld heeft. Eenvoudig is dat echter niet: twee jaar gelêe werd het 5-5. Thuisvoordeel en morele steun doen echter veel.

Paul Keres II (stand) staat er ook goed voor. Tegenstander is VAS uit Amsterdam, zo’n tegenstander waar je automatisch “het eerbiedwaardige” voor plaatst. Naar eigen zeggen zijn ze bijna 200 jaar oud, en in die jaren is er veel gebeurd: Europacupdeelname in 1956, 33 keer landskampioen, noem maar op. Vorig jaar werd het tweede daar kampioen en al wat langer geleden speelde ons eerste zich er veilig. Een taaie tegenstander. Blijft het tweede in het linkerrijtje?

Paul Keres III (stand) dan. Die zijn met 2 MP matig begonnen en kunnen de punten gebruiken. Hier een tegenstander die we eigenlijk altijd wel treffen, maar wel steeds met een ander team: Wageningen II. Het vierde speelde er vorig jaar nog tegen. Het derde debuteert trouwens in de Noteboom, en tot nu toe winnen alle PK-teams die daar debuteren. De verwachtingen zijn dus hoog.

Paul Keres IV (stand) is ook matig begonnen. Het is tijd voor 2 MP en Moira Domtoren II zou een mooie tegenstander daarvoor zijn. Ook een rare: na 3 ronden hebben zij 17 spelers gebruikt, en hebben er maar 3 alle wedstrijden gespeeld. Een soort inloopteam. Voorbereiden lijkt dus zinloos, dan maar andere inspiratie: een verslag van tien jaar terug, waarin PK3 en Moira 1 een vlijmscherp degradatieduel uitvochtten. De spanning is nog voelbaar.

Tot zover. Leuk als je komt, de analyseruimte biedt alle gelegenheid voor snelschaken, bier drinken en een grote mond opzetten. Voor wie uitsluitend voor het tijdnoodspektakel komt: zo tussen 4 en 6 zit je goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.