SGS Teamsnelschaken op 10 November!

Op 10 November vindt het jaarlijkse SGS Teamsnelschaak evenement plaats voor clubteams.
Paul Keres is meermaals, en tevens regerend, kampioen! Meer info vind je hier.

Schrijf je makkelijk in met een mailtje naar de extern wedstrijdleider, of door een berichtje hieronder!

6 thoughts on “SGS Teamsnelschaken op 10 November!

 1. Is die opzet van het clubsnelschaken eigenlijk nog gewijzigd sinds de herindeling van de onderbond?
  Of is het voor het 15e jaar op rij nu alweer dat er 2 potjes tegen een Vedder of dronken Bosboom gespeeld mag worden en dat er dan iemand aan PK zijde een nieuwe klok mee mag nemen?
  Vroeger toen alles nog mooier en beter was waren dat spannende tijden in een sporthal in de Kwinkelier in Bilthoven; een stuk of 7 a 8 teams die aanspraak mochten maken op deze titel (Utrecht, BSG, HSG, Soest, PK). Wat is er toch misgegaan?
  En die vissen hebben ook steeds minder omega vetten op de botten…

 2. Gaat Jan Jaap in zijn eentje team 1 vormen?
  Het loopt hier bepaald niet storm met aanmeldingen.
  Of is dit slechts stilte voor de storm en onderdeel van de PK tactiek om zaterdag vriend en vijand te overrompelen met een ‘dreamteam’?!

 3. Ik heb dus begrepen dat Jan Jaap in zijn eentje team 1 heeft waargenomen want PK1 is 2e van de slechts 2 deelnemende teams geworden. 🙂
  Ofschoon iemand anders een keer laten winnen vanuit de olympische gedachte en in deze tijden van toenemend populisme geen gek idee is, valt me dit resultaat als geboren en getogen inwoner van 030 toch wel erg tegen.

  Ik vraag mij zeer hardop af waar dit alles de 10e van de 11e toch is misgegaan en hoe dit volgend jaar beter te doen.
  Daarnaast moet er wellicht ook over de formule worden nagedacht, want dit van oorsprong goed bezochte schaakfestijn, is toch wel aan erosie onderhevig.

  Vroeger toen het leven nog mooi en veel beter was, waren er ten tijde van de jaarlijkse clash in Bilthoven, zo’n 6 a 7 teams die aansprak mochten maken op deze titel.
  Waar zijn al die jongens en meisjes gebleven?

 4. Inderdaad tweede (en zesde). Overigens was PK de enige vertegenwoordiger uit 030.

  Ach ja. En Passant organiseert het toernooi al vele jaren en moest telkens genoegen nemen met een tweede plek. Het mocht wel een keer. En dan wij weer een keer of vijf.

 5. Maar wat voor waarde heeft zo’n 1e plaats nog als er verder geen noemenswaardige teams meer mee doen?
  Geen Utrechft, geen HSG, geen BSG, een uitgekleed Soest, een uitgekleed Amersfoort. Dit waren toch teams die in vroeger tijden om plaats 1 mee deden. En uit 030 slechts 1 club vertegenwoordigd??

  Volgens mij besparen jullie van PK je een hoop ellende door 1 keer per jaar een massakamp tegen EP te organiseren. Dan speel je in ieder geval nog 1 keer per 2 jaar thuis. 🙂

  Mijn hart huilt maar ik ben zelf uiteraard ook debet aan deze sombere neergang van ons edele spel; ik speel tegenwoordig ook alleen nog op internet in plaats van in een zaal te gaan zitten en de kleren na afloop weer weg te kunnen gooien.

  Moedig voorwaarts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.