IM-norm voor David! (update herfsttoernooien)

Update 28-10: David heeft zojuist zijn derde IM-norm gehaald bij de Haarlemse Meesters. Een korte remise tegen de Engelse IM Basman was voldoende na zijn sterke zwartpunt gisteren. Nu nog een elo van 2400 (wat niet ver weg is) en de coach kan zich ook IM noemen. Oud-lid Wout deed het prima in de B-groep: gedeeld 2e met 7 uit 9.

In Hoogeveen deed oud-lid en tweevoudig kampioen Frans het geweldig: 6 uit 9. In het begin was het spel beter dan de score, maar de laatste ronden waren erg goed. Naspeeltip: Kevlishvili – Konings, en dan vooral het eindspel. Joris kwam op 50% en zal daar niet tevreden mee zijn.

In (of op?) Guernsey geen confetti voor de onzen. John liet de titelhouders zweten, maar verloor van alle drie, en won de rest. Een bescheiden ratingwinst. Geen best toernooi voor Jan (maar die was verkouden) en Rolf (geen smoesje bekend). Het was wel gezellig, zo melden bronnen.

Het is herfstvakantie en dan is het vaak tijd voor toernooien. Een kleine greep van wie waar speelt:

David van Kerkhof speelt in de invitatiegroep van de Haarlemse Meesters. Dagelijks speelt hij live vanaf 13:00. Gaat de coach een IM-norm halen? Hij is goed van start met 3 uit 4 en enkele spectaculaire partijen. In de open B-groep onder meer oud-lid Wout van Veen, die eveneens 3 uit 4 op de teller heeft staan.

Joris Kokje doet mee in Hoogeveen. Daar hebben ze heel veel liveborden, dus hij is steeds live te volgen vanaf 14.00. Joris heeft 2,5 uit 5. Ook oud-leden Frans en Andries spelen mee: graag beveel ik de partij Den Hartog – Konings uit ronde 4 aan. Wat te denken van de materiaalverhouding T+T+L+L+P+pi vs. D+L+6pi ?

Traditioneel spelen veel Nederlanders mee op Guernsey. Onder hen drie Keresianen: John Cornelisse, Jan H. Prins en Rolf Dijksterhuis. Ook hier zijn liveborden (dank voor de tip, Henk D.!), waarop we gisteren John eervol ten onder zagen gaan tegen een GM. Ook hier start de boel steeds om 14.00. John en Jan hebben nu 2 punten, Rolf moet nog uit de startblokken komen. Wellicht zijn belevenissen via de OZU-site te volgen, en anders via Utrechtschaak (JHP).

Compleet zal dit overzicht niet zijn. Aanvullingen zijn daarom welkom.

3 thoughts on “IM-norm voor David! (update herfsttoernooien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.