22 november: Basque Toernooi!

Op donderdag 22 november vindt een PK primeur plaats met een Baskisch schaaktoernooi. Na het succes van de Omnisimultaan waarbij iedereen tegelijkertijd 4 partijen speelde, worden er nu met Baskisch schaken twee partijen tegen dezelfde tegenstander tegelijk gespeeld. Eén partij met wit en één partij met zwart. Hoewel het met 10 minuten + 5 seconden per zet lijkt op een snelle rapid variant (of langzaam blitz?) komen er met Baskisch schaken hele andere zaken om de hoek kijken: Je wil niet te lang op twee borden tegelijk aan zet zijn, je kunt een dubbelmove (met linker- en rechterhand) uitvoeren en is het nu wel of niet slim om een verloren stelling op te geven?

Er is maar één manier om dit uit te vinden door op donderdag 22 november op tijd in de Noteboom te zijn.  Niet PK-leden zijn natuurlijk ook van harte welkom. Wees erbij!

Voor een inspiratie en tips, zie hieronder een ruim 4 uur durende uitzending waarin oa Nakamura en Caruana Basque schaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.