Hugo wint vierkampentoernooi Moira Domtoren

Het traditionele vierkampentoernooi van Moira-Domtoren is gewonnen door Hugo! Er was dit jaar een speciale groep voor sterke oud-jeugdspelers van Moira-Domtoren, toevallig ook vier stuks die allemaal bij Paul Keres spelen of hebben gespeeld (in de woorden van Breuk: twee ratten, een ex-rat en een reserverat).
Hugo gaf alleen een remise af aan oud-lid Casper Schoppen, die op zijn beurt Joris Kokje weer een half punt voorbleef. Daan Schönberger bleef in dit sterke veld puntloos, geen schande.

vlnr Casper, Hugo, Joris en Daan

De tweede invitatiegroep was het eigenlijke kampioenschap. Een bijzonder groepje: drie spelers speelden onderling enkel remise, Marcel Schröer (Woerden) deed daar niet aan mee en tekende voor de drie beslissingen in deze groep. Omdat hij verloor van Dirk Floor was Dirk de winnaar van deze groep. Marcel werd op onderling resultaat tweede, gedeeld derde en vierde werden Jaap v/d Tuuk en oud-lid Tom Rose.

Dirk en Marcel.

Naast deze twee topgroepen waren er nog 12 senioren- en 7 juniorenvierkampen. De hoogste ‘gewone’ vierkamp werd gewonnen door oud-Keresianen Albertus ten Hertog en Paul den Boer met 2 uit 3. Een groep lager sloeg erelid Kees Vreeken toe met 2,5 uit 3. Harm-Theo Wagenaar deed iets bijzonders in groep D: gedeeld eerste, maar dus ook laatste met 1,5 uit 3. Het winnen van de loting was te veel gevraagd. Roel de Lange haalde een punt in groep E, waar oud-lid Dies de Dreu won. Daaronder geen Keresianen.

Harm-Theo aan zet

Het was weer een fraai evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.