Zaterdag: 1e ronde KNSB

Zaterdag 15 september (morgen!) start de KNSB-competitie weer. Wat staat onze jongens te wachten?
Het versterkte eerste mag naar Enschede waar SG Max Euwe wacht. Die maken altijd leuke filmpjes van de meest boeiende partijen, dus dat moet inspireren tot een kwaloffer of zo. Op papier is het eerste een tikje sterker.
Dat geldt niet voor het tweede die een favoriet krijgen: AAS, te Aalsmeer. Maar het tweede is historisch sterk, met vijf spelers die een PK1-shirt in de kast hebben, dus een stunt is niet uitgesloten.
Enschede (hoewel, Martin?) en Aalsmeer zijn best ver om te komen supporteren. Gelukkig speelt het derde thuis. Zij treffen ook al een favoriet: het 2e team van HMC Den Bosch. Het derde is echter ons meest ervaren team, dus die schrikken daar niet van. Ze zijn te bewonderen in het Rode Kruisgebouw (Koningsweg), bij Moira Domtoren, in het gezelschap van hun eerste en tweede. Veel bekende gezichten, dus kom vooral kijken!
Tenslotte het vierde, die degradeerden naar de nieuwe 4e klasse. Zij moeten wel uit, maar niet ver: UCS De Rode Loper is de concurrent. In hun gelederen twee Keresianen, zodat er (volgens Utrechtschaak tien Keresianen achter de borden zitten. En wellicht ook een paar aan de bar? Ze zijn te zien in Dijckzigt (Huis aan de Werf, het Huis Utrecht enzovoorts).

De resultaten zijn vanaf zaterdagavond (niet) te vinden op de site van de KNSB, en hopelijk niet veel later ook op de PK-site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.