Paul Keres 2 is kampioen, derde degradeert

In afwachting van de verslagen meld ik alvast de resultaten van de KNSB-wedstrijden aan onze leden. In een thrillerwedstrijd versloeg Paul Keres 2 HMC 3 met 5-3. Dat was precies genoeg om Dubbelschaak voor te blijven, dat een geweldige eindsprint had en 15 uit 16 haalde in de laatste twee wedstrijden. Daarmee kwam het in match- en bordpunten gelijk met PK2, maar de onderlinge wedstrijd besliste in ons voordeel.

Paul Keres 3 redde het niet tegen Dordrecht, dat dan ook kampioen is geworden in deze klasse. Een stunt zat er eigenlijk nooit in, de Dordtse punten kwamen al snel. Achteraf was alleen een 7-1 overwinning genoeg geweest, het werd een 2.5-5.5 nederlaag.

Paul Keres 1 is kennelijk in vorm geraakt en won met enige invallers zijn derde wedstrijd op rij. Ze zijn nu nog zevende geworden ook. Raar team.