Keres 1, 2 en 3 zaterdag in De Leeuw

Bert Both

Het is a.s. zaterdag alweer zover, de 4e ronde van de KNSB staat op het programma. Plaats van handeling voor de Keresteams is ons ondertussen vertrouwde thuishonk De Leeuw. De routebeschrijving is elders op de site te vinden. Aanvangstijd is 13.00

Het eerste ontvangt Caïssa, dat een aantal voor ons bekende namen van de massakampen tegen Euwe heeft. Een paar jaar geleden zijn de twee clubs gefuseerd en verder gegaan onder de naam Caïssa. Met Van der Sterren en Ree in hun gelederen zal het weer een zware wedstrijd voor ons worden. Caïssa heeft vier punten, Paul Keres twee.

 Bij het tweede is er een topper. Op bezoek komt het Boxtelse Dubbelschaak, een van de titelkandidaten, terwijl het 2e ook ambities in die richting heeft. Een vierpuntenwedstrijd. Dubbelschaak staat op vier punten en Paul Keres op vijf. Tussen de tegenstanders zal oud-voorzitter Guido Jansen te spotten zijn.

Het puntloze derde ontmoet Kasteel uit Wijchen dat vier punten heeft.  Na drie ongelukkige nederlagen met 3½ punt is het hoog tijd om een bordpuntje meer te scoren en de weg naar boven in te slaan.

Uiteraard is eenieder van harte welkom om de, naar het zich laat aanzien, spannende wedstrijden bij te wonen. Onze caterboys staan klaar om spelers en toeschouwers tegen schappelijke prijzen van koek en zopie te voorzien.