PK2:Kampioenen!!!

Op vrijdag herinnerde Bert iedereen er aan om op zaterdag toch te komen schaken i.p.v. naar de Keukenhof te gaan, want met een voorspelling van 20 graden was het absoluut geen schaakweer. Elmer was, in een ander continent, van de zon aan het genieten, maar gelukkig was Jan Prins bereid om in te vallen, want PK3 was met 9.

12 uur verzamelen op Utrecht CS was de afspraak en dat vonden de uitslapers en vooral ik toch een heerlijke tijd. Wesley kwam rechtstreeks en Erik zouden we bij de Wibautstraat oppikken.

Eenmaal daar was rond 1 uur nog niks te zien van een mogelijke schaakwedstrijd, de tegenstanders waren niet te vinden en de klokken stonden er net maar om 10 over 1 konden we toch rustig beginnen.

Het eerste rondje langs de borden gaf al een positieve indruk, Wesley had een half uur meer in een voor hem nog theoretische stelling, Marijn had een scherpe Franse stelling, Hein Piet had zijn KI in de voorhand al weer opgebouwd en Simon had zijn nieuwe opening met zwart van stal gehaald en stond al een pion en structuur voor. De rest van de borden was nog weinig zeggend. Ik zelf zat nog in een theoretische stelling van een zijvariant van het Konings-Indisch, met wit. Waarbij mijn tegenstander en ik er allebei lekker in zaten. Drie kwartier later was het eerste puntje binnen, Wesley had in de draak zijn 2 torens “geofferd” tegen een Dame maar kreeg daar veel compensatie voor terug, zijn tegenstander gebruikte te veel tijd en blunderde uiteindelijk een stuk.

Ondertussen had Hein Piet een Kwaliteit gewonnen, Simon stond een stuk beter en Marijn had ook een voordeeltje. Ik had mezelf ondertussen in een ingewikkelde stelling gekregen en Jan had een toren op h7 staan die f7 moest dekken, klinkt niet heel lekker. Erik had ondertussen een positioneel pionoffer gespeeld en had mat in 3 gemist, wat bleek in de analyse, zijn jonge opponente had dit wel gezien.

Een uur later rolde de uitslagen binnen, ik had weinig kunnen volgen van de partijen, Jan verloor een stuk en daarmee de partij, Marijn had een kwaliteit meer en speelde dit keurig uit. Erik won een stuk, maar had ondertussen ook al een betere stelling en zo stond het ineens 3-1, nog maar 1.5 punt verwijderd van het kampioenschap.

Even later kwam Jan mijn feliciteren omdat zowel Simon als Hein Piet hadden gewonnen, helaas verloor Bert een stelling die pot remise was, alleen Bert wil altijd graag winnen en speelde te veel op winst. 5-2

Ik had ondertussen de complicaties van de stelling in mijn voordeel kunnen ombuigen, mijn tegenstander had te weinig tijd en een te zwakke koningstelling om alles goed uit te rekenen, in een eindspel met een Dame en een Paard tegen 2 Torens en allebei wat pionnen moest ik nog wel drie kwartier werken, maar uiteindelijk was het punt vrij duidelijk. 6-2 en KAMPIOEN!

Tot slot werd aan de Amstel op een terrasje, van een Grieks restaurant, de overwinning gevierd, waarbij het zonnetje en een biertje de dag nog beter maakte. Hein Piet zei op de heenreis al: “als we dit jaar kampioen worden dan hebben we over 2 jaar toch mooi 50% gehaald”, We zullen het volgend seizoen, echter een stuk beter doen in de 2de klasse!

VAS 2 Paul Keres 2  
Ramer , M. (Milan)1966Otte , M.W. (Marijn)21480 - 1
Visser , G.M. (Gerrit)1976Vermeulen , W. (Wesley)22370 - 1
Kleeman , D. (David)2036Both , A. (Bert)21271 - 0
Roebers , E. (Eline)1886Oosterom , E. (Erik)20840 - 1
Kanis , S.D. (Sierk)1886Schönberger , D.H.B. (Daan)20800 - 1
Sinke , H. (Han)2112Prins , J.H. (Jan)19741 - 0
Emans , J.J. (Job)1826Spek van der, H.P. (Hein Piet)20720 - 1
Wijgers , B. (Ben)1958Kronemeijer , S. (Simon)19690 - 1
Gemiddelde Rating:1956Gemiddelde Rating:20862 - 6