augustusrating bekend

Bert Both

De ratings van 1 augustus van de KNSB zijn alweer een paar dagen bekend. Ze zijn te vinden in de links bij 'Overig'. Bij de KNSB-site is gedetailleerde informatie van de grondslag van de berekening terug te vinden. De link bij Mark Huizer werkt wat sneller en heeft een paar gadgets, zoals een grafiekje.

Opvallendste stijger is clubkampioen Peter Lombaers die in drie opeenvolgende toernooien zijn rating van onder de 2100 naar een 2241 gebracht heeft, iets waar anderen hun hele leven vergeefs mee bezig zijn. Ronald Gouma heeft een soortgelijke ELO-winst, maar is vroeger in staat gebleken die winst ineens weer in te leveren… Verder heeft Andries Mellema zich voor een slechte winter gerevancheerd.

PK gebruikt deze rating samen met de interne als basis voor de teamindeling: de plaatsingscie kan dus aan de slag!