“Waarom blaas ik hier als een idioot mijn eigen stelling op?”

Oud PK-lid en schaakcoach David van Kerkhof gaf op maandag 26 maart in Denksportcentrum zijn tweede workshop voor schakend Utrecht. Met een enthousiaste groep schakers werden de onderwerpen Denkproces en besluitvaardigheid behandeld. In een gezellige avond gaf David met persoonlijke anekdotes, (schaak)theorieën, random schaakstellingen en tekenopdrachten iedereen veel praktische handvaten om zelf meer bewust te zijn van hoe je denkt en hoe je besluiten neemt.

Qua schaakstijlen en schaakvoorkeuren kon er deze avond geen gevarieerdere deelnemersgroep zijn! Waar sommigen het liefst zoveel mogelijk chaos zoeken en (vaak met succes!) risico’s nemen in slechte stellingen, hield een groot deel van controle en weinig verrassingen. Voor ieder type denker en beslisser gaf David goede tips. Ook om niet je stelling op te blazen als je wel erg aangetrokken wordt door bepaalde kandidaatzetten.
Een belangrijke vraag die David de groep meegaf is wanneer in welke stellingen je risicomijdend of risicozoekend schaakt. Ben jij een Maximizer of een Satisficer?

De volgende schaaktraining volgt binnen 2-3 maanden. Mocht je hiervan op de hoogte gehouden willen worden of een suggestie voor een onderwerp hebben, kun je dat aangeven via david@schaakcoaching.nl

Wordt vervolgd!