Zaterdag laatste KNSB-thuiswedstrijd!

Komende zaterdag is alweer de laatste KNSB-thuiswedstrijd. In ronde 8 en 9 spelen Paul Keres 1 t/m 4 uit. De laatste kans om onze helden thuis in actie te zien. En er staat veel op het spel!

Maar eerst een praktisch punt: het USG zit midden in de toetsweek en het auditorium staat dus in de zogenaamde toetsopstelling. Dat is geen ramp, er zijn wel handjes nodig om daar een mooie schaakzaal van te maken. Als je zo rond 12.00 kan helpen, wordt dat erg gewaardeerd.

Dan de wedstrijden zelf. Paul Keres I heeft het zichzelf moeilijk gemaakt. Zesde klinkt wel leuk, maar in de 3 resterende wedstrijden moeten de directe concurrenten op afstand worden gehouden. De eerste is Zukertort Amstelveen dat een plekje lager staat. Gaan we ons thuisvoordeel benutten?

Dan Paul Keres II. De trotse koploper, maar ASC (Alphen a/d Rijn) staat op korte afstand. En juist zij zijn zaterdag de opponent. Het tweede heeft al 4 keer met 4,5-3,5 gewonnen; een vijfde keer zullen we ze niet euvel duiden. Mooi spel mag daarna wel weer.

Ook Paul Keres III is goed in 4,5 of 4 punten halen. En met succes, want ze zijn al bijna veilig in een toch wel lastige poule. De tegenstanders komen uit Almere en proberen datzelfde te bereiken. Wat we vooral willen weten: blijft Kees Vreeken bijna-topscoorder van klasse 3E?

Paul Keres IV staat een millimeter boven de degradatiestreep. Zij treffen directe concurrent Wageningen II, een bekende tegenstander voor diverse PK-teams. Kan het vierde ook hier het ratingdeficit negeren en een grote stap naar handhaving zetten?

Onze vrienden van Oud Zuylen Utrecht zijn er trouwens ook. Op de bovenverdieping treft het goed presterende OZU1 het sterke Wageningen I, met de overgrootmeester. OZU2 moet nog even puntjes halen voor handhaving. Zij ontvangen De Combinatie (Asten), het team van Michel Kerkhof.

Supporters (en sjouwers) zijn dus van harte welkom! Voor wie de weekendboodschappen voorgang geeft: tijdnoodtragiek en levendige analyses in de namiddag.