PK 5 laat Oud Zuylen 2 ervoor werken

Op dinsdag 14 mei speelde Paul Keres 5 in het Huis aan de Werf uit tegen het tweede team van Oud Zuylen. De belangen waren groot maar niet voor ons team. Oud Zuylen had genoeg aan gelijkspel om de groep (SGS 1B) te winnen en te promoveren naar de promotieklasse. Bij verlies zou Rivierenland groepswinnaar zijn.

PK 5 begon met 0-3 door winstpartijen van Gerard, Jan en Erik. Erik is met 7 uit 8 topscorer van het team geworden. Daarna volgden twee verliespartijen aan de topborden en speelde Jeroen remise. Hij kwam goed weg tegen Wout van Goor die met een stuk tegen een pion meer, maar met een kwetsbare koning, koos voor veiligheid en Jeroens remise-aanbod aannam. Ook de partij van Ritsaert werd remise en toen was ’t dus 3-4. Dat legde alle druk bij Jan Maarten van den Boogaart die het beslissende punt voor Oud Zuylen kon maken. Dies verweerde zich kranig tegen de man met wie hij al vele partijen had gespeeld in z’n tijd bij Goede Zetten Zat. Jan Maarten stond in het eindspel een kwaliteit voor en had een vrije randpion op de zesde rij die Dies grote hoofdbrekens bezorgde. De tijdsdruk ging een rol spelen en een dubbele aanval die Dies een loper zou kosten deed hem besluiten om op te geven. Het werd dus 4-4. Grote vreugde bij Oud Zuylen 2, tevredenheid bij PK 5 over de derde plaats, en lichte teleurstelling bij enkele toeschouwers van Rivierenland. Het was een razend spannende afsluiting van het seizoen.

Felicitaties voor Oud Zuylen 2!

Oud Zuylen 2Paul Keres 544
1. E. van Eeden (Ed)G.M.J. Hageman (Ger)10
2. B. Lazaridis (Babis)C. Kiers (Conrad)10
3. F. Tempelman (Frank)E.P. Verlinde (Erik)01
4. W. van Goor (Wout)J.A.L. Bollaart (Jeroen)0,50,5
5. H.J.G. de Lange (Hans)J. Wiggerman (Jan)01
6. J.M.C. van den Boogaart (Jan Maarten)D. de Dreu (Dies)10
7. H.G. Olij (Huib)G.F.M. Halve (Gerard)01
8. A.R. van Ee (Alwin)R.J. Pel (Ritsaert)0,50,5