KNSB-teams scoren 8/8!

Het was een heugelijke zaterdag voor Paul Keres. Alle vier teams haalden het volle pond aan matchpunten binnen. Het eerste deed het met overmacht, het tweede regelmatig en bij het vierde zag het er eveneens degelijk uit. Dat het derde zich bij de andere teams zou aansluiten was echter een mirakel. Naast goedvallende andere uitslagen moest Jan Prins daarvoor eerst een verloren eindspel keepen en toen zijn arme tegenstander teleurgesteld na een afgeslagen remiseaanbod te laat zijn zet uitvoerde, was de wedstrijdleider op zijn post.

  • PK1 7½-2½  De Pion
  • PK2 4½-3½  Boven IJ
  • PK3 4½-3½  Leiderdorp
  • PK4 4½-3½  SG Max Euwe 3

Nog nooit eerder vertoond, wat ook niet kon omdat PK voor het eerst in zijn geschiedenis vier teams in de KNSB heeft. Voor PK1, 3 en 4 waren winsten hard nodig om boven de streep te blijven. Het tweede blijft erdoor aan kop.

 

Verslagen van de diverse wedervarens zullen volgen.